Ancians Refugiats: Fragilitat i Saviesa

Publicado el 17/06/2013
Etiquetas: Acción humanitaria, ACNUR, Asilo político, Ayuda humanitaria, Campo de refugiados, Comité español de ACNUR - CV, Derechos Humanos, Día Mundial de las personas Refugiadas, Día Mundial del Refugiado, UNRWA

Ancians Refugiats: Fragilitat i Saviesa

&nbsp

De 17 de juny de 2013 a 28 de juny de 2013. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 22:00.

Sala d’Exposicions de la Facultat de Ciències Socials

&nbsp

El 30% de les persones a les quals assisteix ACNUR són ancians i la majoria són dones. L’èxode els ha obligat a fugir dels seus països, a ab\\andonar les seus llars i a viure en una terra estranya, però mantenen l’esperança de tornar algun dia.

Els ancians refugiats tenen necessitats específiques de protecció i assistència. Sovint, les seves possibilitats de formació i ocupació estan limitades tenen poca informació sobre els seus drets desconeixen els serveis i les instal•lacions que estan a la seva disposició i corren el risc de veure’s desatesos o ab\\andonats pels seus familiars, que ja no poden ocupar-se d’ells. Sense cap dubte, els reptes als quals s’enfronten són: tenir un lloc on viure, poder guanyar-se la vida i tenir suport familiar per integrar-se.

La societat d’acollida ha d’afavorir la participació activa de les persones majors refugiades així com valorar la importància de la seva figura en les comunitats de refugiats i desplaçats. És fonamental propiciar l’espai per a transmetre la seva cultura, habilitats i arts, reafirmant les seves tradicions com a nexe per a dignificar la seva vida.

&nbsp

UNHCR-ACNUR – Agència de l’ONU per als Refugiats

Observatori del REFUGI

ONUBIB

Facultat de Ciències Socials

&nbsp

+ Info: http://www.uv.es/fatwirepub/Satellite?blobcol=urldata&ampblobheader=application%2Fpdf%3Bcharset%3DUTF-8&ampblobheadername1=Content-Disposition%3A&ampblobheadervalue1=attachment%3Bfilename%3DDOSSIER_general_expo.pdf&ampblobkey=urldata&ampblobnocache=true&ampblobtable=MungoBlobs&ampblobwhere=897%2F598%2FDOSSIER_general_expo.pdf&ampssbinary=true